info@thisisharz

Wernigerode

the city of colour

Wernigerode


Wernigerode Town Hall Wernigerode Crooked House

Wernigerode werd voor het eerst genoemd in 1121 en is gelegen aan de voet van het Harzgebergte. Het romantische kasteel 'Schloss Wernigerode' stijgt er hoog bovenuit. De stad vaak aangeduid als "de kleurrijke stad van Harz", is een erg populair en terkt ca. 2 miljoen dagjesmensen en een groot aantal overnachtingen per jaar. Een groot verschil met 1777 toen Goethe Wernigerode bezocht, toen was het nog maar een plattelands gemeente.

Op het plein ziet u het Rathaus (gemeentehuis), die de markt domineert en begon als een theater in 1277. Tijdens een wandeling rond het stadhuis ziet u de Gartenstedt, een oude watermolen, een van de mooiste gebouwen in Wernigerode, bekend bij de lokale bevolking als het "gekanteld huis". Terug op het plein ziet u de Neogotische fontein gebouwd in 1848, en het 15e eeuw Gothisches Haus wat nu een hotel is met een aantal fantastische details.

Het Wernigerode kasteel (Schloss), dat de skyline domineert werd voor het eerst gebouwd in 12e eeuw, Duitse middeleeuwse keizers gebruikten het voor hun jachtreizen. Het kreeg zijn sprookjes uiterlijk van Otto graaf van Stolberg-Wernigerode, in de vorige eeuw. Het kasteel is open voor het publiek sinds 1930. Twee museum tours leiden u door meer dan 40 met originele onderdelen ingerichte zalen van de Duitse adel. U kunt er wandelend of met wagon-trein naar toe vanaf de Marktstrasse. In de zomer brengen paardenkoetsen u door de smalle straatjes tot aan het kasteel.

In Wernigerode is het begin van de kleine smalspoor stoomtrein die u naar de top van de Brocken brengt. ( wij verwijzen u naar de link voor meer informatie.) Voordat u aan uw reis begint is het misschien aan te raden bij Cafe Wien een lekker kopje koffie te drinken. Dit cafe dateert uit 1585 en heeft zowel binnen als buiten een indrukwekkende architectuur en wat niet onbelangrijk is, een goede menukaart. In Werningerode is zoveel te ontdekken dat u het zeker nog een keer wilt bezoeken, wie weet wel tijdens de beroemde kerstmarkt.


Wernigerode Top Attractions

Wernigerode Castle

(10)
Top rated

Harz Steam Train

(10)

Luftfahrt Museum

(10)

View all atractions


Wernigerode Top Hotels

Top rated

Hotel Gothisches Haus

Top rated

Ringhotel Weißer Hirsch

HKK Hotel Wernigerode

Furstenhof Wernigerode

Hotel Schlosspalais

Top rated

Apart Hotel Wernigerode

View all hotels


Wernigerode Top Restaurants

Schlemmercafe

(4)

Bodega

(4)
Top rated

Cafe Wien

(5)

View all restaurants (5)


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg