• English German Dutch Danish Chinese
this is harz

Wernigerode


Wernigerode blev første gang nævnt i 1121 og er beliggende ved foden af Harzen bjerg, hvor det romantiske Wernigerode Slot stiger op over. Byen bliver ofte omtalt som "den farverige by Harzen" og er nu en meget populær turistby, som nemt tiltrækker 2 millioner besøgende i døgnet og mange overnatninger om året. En stor forskel fra 1777, da Goethe besøgte Wernigerode, som bare var en lille landsby.

På byens torv kan du se rådhuset, der dominerer markedet, og som startede med at være et teater i 1277. Gå rundt i rådhuset og du vil se Gardenstedt, en gammel vandmølle, som er en af de bedste bygninger i Wernigerode, kendt af de lokale som det "skrå hus". Tilbage på torvet vil du se det nygotiske springvand bygget i 1848, og det 15. århundrede Gothisches Haus, der nu er et hotel med nogle fantastiske detaljer.

Wernigerode Slot, som dominerer himlen, blev først bygget i det 12. århundrede. Tyske kejsere i middelalderen brugte det til deres jagter. Det fik sit eventyrlige udseende fra Grev Otto af Stolberg-Wernigerode i det sidste århundrede. Slottet har været åben for offentligheden siden 1930. To museumsture fører dig gennem mere end 40 oprindelige delvist møblerede stuer af den tyske adel. Du kan nå det til fods eller tage slottets togvogn fra Marktstraße. Om sommeren vil hestetrukne kærrer tage dig igennem de smalle gader op til slottet.

Fra Wernigerode vil den lille smalsporede dampjernbane tage dig op til Brocken. Før du starter din rejse, kan du købe nogle lette forfriskninger i Cafe Wein nær byens torv, der går tilbage til 1583, og som har imponerende arkitektur inde og ude, samt en god menu. Wernigerode har så meget at udforske, at du vil ønske at vende tilbage, måske for at opleve julemarkedet.

Places of Interest