info@thisisharz

Walpurgis Night

Walpurgis Night


Valborgsaften den 30. april er en gammel hedensk fest, som har lånt sit navn fra Sankt Walburga, hvis fest holdes på May Day. På denne nat menes heksene at ride på kosteskafter til steder, hvor de gamle hedenske ofringer i Harzen fandt sted, især til Brocken. Brocken, det højeste bjerg i Harzen, betragtes som omdrejningspunktet for Valborgsaften. Også kendt som Bloksbjerg er de 1142 meter toppe ofte indhyllet i tåge og skyer, og de giver det en mystisk atmosfære, der har bidraget til dets legendariske status som hjemsted for hekse og djævle. De danser omkring en kæmpe brand og tilbeder deres Herre Djævelen, som skænker dem ny magiske magt.

Forfatteren Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) skriver i Faust, at heksene kommer på Valborgsaften og synger: "Nu til Brocken heksene ride, stubbene er guld, og kornet er grøn, Der er karnevalsbesætninger at se, og kvadrat uranus vil komme til at præsidere. Så over dalene vores virksomhed vil flyde, med hekse a-pruttende på stinkende gamle geder."

I dag i Harzen bruges den som anledning til festligholdelse og fest for hele familien. Du vil se hekse og djævle gå rundt i byerne, folk kommer fra hele Tyskland og resten af verden for at fejre denne begivenhed. Booking i god tid er tilrådeligt. I Schierke mødes over 20.000 mennesker. Valborgsaften er sjovt for hele familien. Børn kan klæde sig ud i forskellige kostumer, og natten er meget børnevenlig. Ved midnat er der larm og fyrværkeri for at drive heksene væk.


Popular Towns in the Harz

Wernigerode

Wernigerode

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg