info@thisisharz

Thale

the devils playground in the Harz

Thale


Devil on the Hexenplatz Bodetal Valley

Thale is een gedeelte van de Harz waar de basis ligt voor vele legendes en mythen. Een van de legendes gaat over de Hexentanzplatz waar de heksen naakt dansen rond het vuur voordat ze op hun bezems, op Walpurgis avond, naar de Brocken vliegen. Walpurgis is nu een van de grootste festivals in de Harz.. Een andere gaat over Rosstrappe, die kan worden bereikt door een Seilbahn, bovenaan ziet u de hoef afdruk van het paard van prinses Brunhilde die werd achtervolgd door nare ridder Bodo. In doodsangst waagde ze met haar paard de sprong over het ravijn. Het paard van de ridder haalde de sprong niet en stortte met zijn ruiter in de diepte. Volgens de legende bewaakt de ridder, verandert in een zwarte hond, vandaag de dag nog steeds de kroon van de prinses die van haar hoofd viel tijdens de sprong.

Thale is een plaats van plezier en relaxen. Er zijn twee Seilbahnen, een met kleinere gondels die naar de Rosstrappe gaat en een met grotere gondels die ook gesloten zijn en naar de Hexentanzplatz gaat. Het uitzicht onderweg is prachtig, het wisselende landschap laat u de schoonheid van de Harz zien. Tussen de kabelbanen in, op de grond, valt vanalles te beleven voor oud en jong. Onder andere minigolf, er is een carrousel, trampoline springen aan elastieken, en vele andere attracties. Een hoogtepunt is het Klimbos, u moet geen last van hoogtevrees hebben want er zijn tientallen hindernissen te nemen hoog in de bomen. Het parcours is in verschillende leeftijd categorieen verdeeld, 3 vanaf 5 jaar, 2 vanaf 8 jaar en 1 vanaf 18 jaar. U gaat van boom naar boom, neem er vooral de tijd voor want concentratie is gewenst.

Bovenop de Hexentanzplatz gaat de pret verder ook daar is een grote speelplaats, een openlucht theater die uit de rots gehakt is en zelfs een kleine dierentuin. Een van de belangrijkste attracties is de Harzbob, een Roddelbaan van duizend meter naar beneden met snelle bochten, kleine jumps en die soms een een snelheid bereikt van over de 40 km. Ze zijn het hele jaar geopend ongeacht de weersomstandigheden.

Thale is dus een mooi uitgangspunt voor sport activiteiten en heeft een uitstekend downhill fietspad die u kunt bereiken door middel van de stoeltjesliftje. De afdaling word ook elk jaar gebruikt voor het Rosstrappen Downhill Mountain Biking event. De Harzer Hexenstieg is een wandelroute van zo'n 100 kilometer betoverende uitzichten en duivelse kronkelingen door de noordelijkste berketen van Duitsland. Een andere top route gaat de andere kant op door de Harz, hier ga je via de Brocken naar Osterode, ook dit is ongeveer een afstand van 100 kilometer.


Thale Top Attractions

Top rated

Cable Car

(10)
Top rated

Harzbob

(10)

Bodetal Valley Spa

(10)

View all atractions


Thale Top Hotels

Top rated

Schlosshotel Stecklenberg

Top rated

Villa Alice

Villa Rosenburg

Hoffmanns Gästehaus

GreenLine Ferienhotel Forelle

Top rated

Hotel und Restaurant Piccolo

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg