info@thisisharz

Schierke

at the foot of the Brocken

Schierke


HSB to the Brocken View towards the Brocken

Schierke is een kleine stad gelegen ongeveer 600 meter boven zeelevel met zo ongeveer 800 inwoners. Het ligt aan de voet van de Brocken in de valei van de rivier Bodge. Schierke is van oorsprong een gezondheidscentrum in de bergen maar ook een geweldige locatie voor de uitoefening van vele verschillende sporten. Een wandeling door het dorp leidt u langs prachtig ontworpen gebouwen, hotels, hostels, cafes en restaurants.

Schierke staat bekend om zijn locale drank Schierker, een redelijk zoet gekruide likeur. De likeur is bedacht door de eigenaar van apotheek Willy Drube in 1920 en ontwikkeld en gepatenteerd in 1924. De likeur is benoemd naar z'n roodbruine kleur naar de roodachtige van de Granite, de zogenoemde 'Flint rocks' in Schierke. Het is een erg populair drankje in Duitsland en kan zowel puur worden gedronken, als worden gemixt. Mijn voorkeur gaat uit naar puur en lichtelijk gekoeld.

Winter in Schierke staat voor sport: skien, tobogan en schaatsen. Er zijn 30 kilometer goed gemarkeerde skipaden en tobogan is mogelijk op verschillende locaties met een aantal fantastische runs. Als je op zoek bent naar plezier en ijs, Schierke biedt schaatsen, ijs disco en ijs carnaval. Romanticus kunnen paardrijden door het winterachtige bos en voor de kinderen is er tobogan achter de slee.

Schierke is de perfecte plaats om een tocht naar de Brocken te maken. Er zijn een aantal paden aangelegd, welke je kunt nemen tot aan de top. Het is een steile klim met adembenemende uitzichten. Als je bijna bij de top bent, loop je langs de spoorweglijn van de stoomtrein. Het is echt een plaatje wanneer je de trein door het landschap voorbij ziet komen.

Schierke is de laatste stop om de smalle tandradtrein te nemen tot aan de top. Het is een zeer steile klim voor de stroomtrein en wanneer de trein de top van Brocken langzaam bereikt, duiken er prachtige uitzichten over de Harz op. Het treinstation ligt 100 meter boven het dorpje. U kunt uw auto vlakbij parkeren en vanuit daar naar het station lopen. Aan de overkant van het station is een smal pad die naar de beroemde Feuerstein leidt, de vuursteengraniet. Het is een korte wandeling en de vuurstenen liggen prachtig omringd door de bossen. Een dichterbij gelegen trein is de 'Brocken kustvaarder'. Deze trein gaat sneller de berg af en is gelegen in het begin van de stad.


Schierke Top Attractions

Top rated

Schierker Feuerstein Arena

(10)
Top rated

Harz Steam Train

(10)
Top rated

Brocken Coaster

(10)

View all atractions


Schierke Top Hotels

Top rated

Bergwald Lodge

Brocken Stuebchen

Regio Hotel

Hotel Wildbach

Schierker Waldperle

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg