info@thisisharz

Schierke

at the foot of the Brocken

Schierke


HSB to the Brocken View towards the Brocken

Schierke

Schierke er en lille by beliggende cirka 600 meter over havets overflade og med en befolkning på omkring 800 indbyggere. Den er beliggende ved foden af Brocken og inden for dalen ved floden Bode. Det er et traditionelt bjergkursted og en fantastisk beliggenhed med mulighed for alle former for sport. En tur gennem landsbyen fører forbi smukt designede bygninger, hoteller, vandrerhjem, caféer og restauranter.

Schierke er kendt for en lokal drink Schierker Feuerstein, en semisød urtelikør. Den blev lavet i 1920'erne af ejeren af et apotek Willy Drube og blev udviklet og patenteret i 1924. Likøren har fået navn efter sin rødbrune farve til den rødlige farve i Granite - de såkaldte Flint-klipper i Schierke. Det er en meget populær drik i Tyskland og kan drikkes ren eller blandet. Jeg foretrækker at drikke den ren og lidt afkølet.

Vinter i Schierke står for sport: skiløb, kælk og skøjteløb. 30 km af de godt afmærkede langrendsløjpestier er tilgængelige, kælk er muligt på forskellige steder med nogle fantastiske ruter. Hvis du er på udkig efter sjov på is, tilbyder Schierke skøjteløb, curling, diskotek og karneval på is. En tur på en hestetrukken kane gennem vinterskoven er noget for romantikere, og kælk bag slæden er noget for børnene.

Schierke er et perfekt sted at starte turen til Brocken, der består af en række af stier, som du kan tage op til toppen. Det er en stejl opstigning, og udsigten er betagende. Når du er nær toppen, kan man gå langs damptogbanen. Det er meget malerisk, når du ser toget passere dig gennem landskabet.

Schierke er det sidste stop for det smalsporede tog for at nå toppen. Det er en meget stejl opstigning til damptoget, og når det langsomt nærmer sig toppen af Brocken, vil en fantastisk udsigt over Harzen opstå. Togstationen ligger 100 meter over landsbyen. Du kan parkere din bil lige under og gå op til stationen. Overfor stationen er en lille sti, der fører til den berømte Feuerstein, flintestengranit. Det er en kort gåtur, og flintestenen står enestående i den omkringliggende skov. Et tættereliggende lignende tog er Brocken kystlinien, som er en hurtig nedadgående kælkebakke, og som findes, lige når du kommer ind i byen.


Schierke Top Attractions

Top rated

Schierker Feuerstein Arena

(10)
Top rated

Harz Steam Train

(10)
Top rated

Brocken Coaster

(10)

View all atractions


Schierke Top Hotels

Top rated

Bergwald Lodge

Brocken Stuebchen

Regio Hotel

Hotel Wildbach

Schierker Waldperle

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg