• English German Dutch Danish Chinese
this is harz

  • Quedlinburg Harz
  • Quedlinburg Harz
  • Quedlinburg Harz
  • Quedlinburg Harz

Quedlinburg


Quedlinburg var engang centrum for det tyske kejserrige og er en af Europas bedst bevarede middelalderlige renæssancebyer. Den har en sjælden kombination af antikke og moderne historiske skatte. I 1992 blev den sat på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Næsten alle bygninger i byens centrum er bindingsværkshuse, hvoraf nogle går helt tilbage til det 16. århundrede.

Heldigvis led Quedlinburg ikke for stor skade under 2. verdenskrig, og DDR-myndighederne anerkendte hurtigt, at den var af stor national interesse og beordrede bevarelse af 1600 bindingsværkshuse. Det er en fornøjelse at gå gennem de smalle stræder og gader omkring byens torv og se alle de farverige malede gamle huse rigt dekoreret med blomsterkasser. I de inderste dele af byen findes et bredt udvalg af bindingsværkshuse fra mindst fem forskellige århundreder, herunder en 14. århundrede struktur, som er en af Tysklands ældste.

I 2006 blev en forlængelse af Harzens smalsporede jernbane afsluttet, hvilket gør det nemt at nå de højere plateauer i Harzen. En tur i byen kan begynde ved rådhuset, som blev bygget i 1320. Uden for rådhuset er en Roland statur fra 1426, som er det år, Quedlinburg tiltrådte Hansestæderne. En tur til Lyonel-Feininger Galleri, hvor der er værker af den vigtige Bauhaus kunstner, der blev født i Tyskland men blev en amerikansk statsborger, anbefales. De fleste af værkerne blev skjult fra nazisterne hos en indbygger i Quedlinburg.

Selvfølgelig er et højdepunkt i Quedlinburg slottet oppe over byen. Som det centrale element er den nyligt restaurerede barok Blå Hall. Hvis du ønsker at vide mere om bindingsværk bygninger i regionen vil en tur til Fachwerkmuseum Standebau i en af Tysklands ældste bindingsværkshuse (1310) være et must.

Places of Interest