info@thisisharz

Osterode am Harz

the gateway to the witches trail

Osterode am Harz


Osterode am Harz Town Hall  Aqua Land Osterode

Osterode is het startpunt van vele wandelingen en mountainbike tours. De beroemde Hexen Stieg (heksenwandeling) begint en eindigt hier. De wandeling zelf is 97 km en doorkruist de Harz vanuit het Westen naar het Oosten dwars over de hoogste berg, de Brocken. Uw tocht eindigt in de stad Thale. De wandeling is goed aangegeven, volg het kleine bord met de heks op de bezem.

De historische Altstadt Osterode heeft veel vakwerkhuizen, kerken en een autovrij voetgangersgebied. Het marktplein biedt mooie cafés waar u kunt ontspannen en genieten van de originele harzer keuken. Het oude stadhuis werd herbouwd in 1552 nadat het was afgebrand tijdens de grote brand van Osterode. Het biedt een indrukwekkende achtergrond voor het marktplein. Toeristische informatie krijgt U in een oude villa met de naam Schachtrupp, die in het Kurpark ligt tegenover het Stadhuis.

Het stadhuis biedt vele culturele evenementen zoals orkesten, ballet, muziek evenementen en de vroege kerstmarkt. Rond het jaar 1100 stond Osterode bekend als "Villa Opulentissima" - bloeiende stad. Veel oude gebouwen zijn daar nog steeds het bewijs van. Door Osterode loopt de rivier de Soese, die eindigt in het Stoese stuwmeer. Het meer werd in 1931 voltooid. De vallei is een ideale bestemming om te ontsnappen aan het drukke leven en te genieten van de natuur.

Ontdek de smalle steegjes en de unieke Vakwerk huizen die deze stad zijn unieke charme geven. Ideaal is Osterode als uitvalsbasis te gebruiken voor prachtige rondreizen in de omgeving. Zeer mooie en populaire bestemmingen zijn het Soese reservoir, het Zuid-Harz Karst gebergte en de Lerbach vallei.


Osterode am Harz Top Attractions

Top rated

Ritterhaus Museum

(8)
Top rated

Aloha Aqualand

(10)

Harz Grain Warehouse

(8)

View all atractions


Osterode am Harz Top Hotels

Top rated

First Wohnen Apartment

Top rated

Guest House Dernedde

Sauerbrey Hotel

Apartment Ferienwohnung

Roeddenberg Hotel

Top rated

Harzer Hof

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg