info@thisisharz

Osterode am Harz

the gateway to the witches trail

Osterode am Harz


Osterode am Harz Town Hall  Aqua Land Osterode

Osterode er udgangspunktet for mange store vandreture, mountainbiketure og vandreture. Den berømte Harzen Hexen Stieg (heksestien) starter og slutter her. Turen i sig selv er 97 km og krydser Harzen fra vest mod øst, og det højeste bjerg Brocken er på turen. Din tur ender i byen Thale. Turen er godt skiltet, du skal blot følge det lille skilt med heksen på kosten.

Den historiske gamle bydel Osterode har mange bindingsværkshuse, kirker og en bilfri fodgængerzone. Torvet tilbyder hyggelige cafeer, hvor du kan slappe af og nyde mad fra Harzen-køkkenet. Det Gamle Rådhus blev genopbygget i 1552, efter at det nedbrændte i branden i Osterode. Det giver en imponerende kulisse for torvet. Turistinformationen ligger i en gammel villa kaldet Schachtrupp med Kurpark lige udenfor og Stadthalle overfor.

Stadthalle byder på masser af kulturelle begivenheder såsom koncerter, ballet, musikarrangementer og det tidlige julemarked. Omkring år 1100 var Osterode kendt som "Villa Opulentissima" - den blomstrende by. Mange gamle bygninger er stadig bevis for dette. Gennem Osterode går floden Soese, som fører til Soese reservoir. Dalen giver dig en ideel destination til at flygte fra det travle liv og nyde naturen. Reservoiret blev afsluttet i 1931.

Faldet i turismen har sat sit præg her i Osterode, men se ud over det, og tag de små baggårde for at finde unikke bindingsværkbygninger, som giver denne by en smuk charme. Du kan også have din base i Osterode og rejse rundt. Meget smukke og populære destinationer er: Soese reservoir, Southharz Karst Bjergene og Lerbach dalen.


Osterode am Harz Top Attractions

Top rated

Ritterhaus Museum

(8)
Top rated

Aloha Aqualand

(10)

Harz Grain Warehouse

(8)

View all atractions


Osterode am Harz Top Hotels

Top rated

First Wohnen Apartment

Top rated

Guest House Dernedde

Sauerbrey Hotel

Apartment Ferienwohnung

Roeddenberg Hotel

Top rated

Harzer Hof

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg