info@thisisharz

Nationaal Park Harz

Nationaal Park Harz


Het Nationaal Park Harz is een natuurreservaat. Het gebied bestaat uit bergen, moerassen, bossen, heide en rivieren. Zijn huidige vorm ontstond door de samenvoeging van het Nationaal Park Hochharz en het Nationaal Park Harz in Niedersachsen in 2006.

De voormalige Duitse grens liep dwars door de Harz en grote delen van de Harz werden verboden gebied. De Brocken werd gebruikt door de Sovjet-Unie als een uitkijkpost. Tegenwoordig is het een beschermd gebied van 15.800 hectare waar talrijke diersoorten in het wild leven en zeldzame dieren opnieuw worden geïntroduceerd.

In het Nationaal Park kunnen bezoekers een glimp opvangen van edelherten, reeën en wilde zwijnen. Er zijn veel zeldzame dieren zoals de beer, de zwarte ooievaar, de slechtvalk, wilde katten en de Lynx. Het Nationaal Park Harz is bezig met een tien jaar durend programma om deze ongelooflijke wezens opnieuw in te voeren. De laatste Lynx werd neergeschoten in 1818. Als het programma succesvol is moeten er 30 tot 50 Lynxen terugkomen in de Harz.
Tegenwoordig kunt u gebruik maken van vele wandelroutes zoals de Goetheweg en Hexenstieg die u over dit mystieke landschap voeren. U kunt met de stoomtrein naar de top van de Brocken of wandelen langs het nieuwe 75 kilometer lange spoor van de voormalige grens dat deel uitmaakt van het "Grüne Band Deutschland. "

For more details: www.nationalpark-harz.de


Popular Towns in the Harz

Wernigerode

Wernigerode

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg