info@thisisharz

Harzen Nationalpark

Harzen Nationalpark


Harzen Nationalpark er et naturreservat i Harzen bjerge, og det er et bjerglandskab af skov, moser og strømmende floder. Det blev dannet i sin nuværende form ved en sammenlægning af Oberharz Nationalpark og Harzen Nationalparken i Niedersachsen i 2006, efter de 2 nationalparker blev forenet.

Den tidligere tyske grænse gik igennem Harzen, og store dele af Harzen var forbudte områder. Brocken blev anvendt af Sovjetunionen som en udkigspost. I dag er det et beskyttet område, der dækker 15.800 hektarer, hvor mange sorter af dyreliv trives og sjældne dyr er genfundet.

I Nationalparken kan besøgende få et glimt af kronvildt, rådyr og vildsvin. Nogle af de sjældne dyr er Dipper, den sorte stork, vandrefalken, vildkatte og en los. Harzen Nationalpark er med i et ti års program for at genindsætte disse utrolige skabninger. Den sidste kendte los blev skudt i 1818. Hvis det lykkes, skal der være 30 til 50 losser tilbage i Harzen.
I dag kan du gå de mange vandreruter, såsom Goetheweg og Hexenstieg, som tager dig på tværs af dette mystiske landskab. Eller du kan tage damptoget til toppen af Brocken eller gå langs det nye 75 km spor.

For more details: www.nationalpark-harz.de


Popular Towns in the Harz

Wernigerode

Wernigerode

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg