info@thisisharz

Herzberg am Harz

the orgins to the British throne

Herzberg am Harz


Herzberg Landscape Herzberg Castle

Herzberg am Harz met zijn 'Suburbs of Lonau, Poehlde, Scharzfeld en Sieber is ideaal gelegen aan de Zuidelijke rand van het Harzgebergte, gemakkelijk te bereiken met de auto via de autowegen B27/B243 en toch erg dicht bij de natuur omdat Harz Nationaal Park direct grenst aan de stad. In het westen wordt de stad gedomineerd door het 950 jaar oude Welfenschloss: het grootste kasteel in vakwerkbouw in Lower Saxony.

U bent zich er vermoedelijk niet van bewust dat de geboorteplaats van Engeland hier ligt. Hertogin Anna Eleanor (1601-1659) leefde alleen in Schloss Herzberg, nadat haar man stierf in 1641. Zij hadden vier zoons en vier dochters, welke trouwden in Europa. Een van hen, Duke Ernst August, werd in 1692 Electoraat voor het Prinsdom van Hanover. Zijn oudste zoon, George Louis werd in 1714 Koning van Groot Britannie - George I. Er is een reproductie van een acht-meterlange muur tapisserie, welke was gecreeerd als een levensgrote herinnering aan de zoons van Hertogin Anna Eleanor (1601-1659).

Het kleine marktplein in Herzberg am Harz is omgeven door prachtige traditionele bebouwing in vakwerkbouw. Geniet van winkelen in de kleine boutiekjes of een kopje thee of koffie en Harzer eten in de traditionele restaurants. Lonau en Sieber zijn populair om haar wandelroutes. De wandeling om Sieber is een speciale belevenis. Het 8km lange pad is aangelegd in 2005 en nu goed onderhouden en voorzien van route aanwijzingen. Het leidt u langs de rand van het bos en biedt prachtige uitzichtpunten. Het Harz National Park ligt er net buiten en vanaf hier kunt u starten met uitmuntende routes naar de traditionele Bauden Restaurants. Populair is de route naar Grosser Knollen (grote bol) en Hanskuehnenburg (Hanskuehnen kasteel). In Sieber ligt een 65.000 m4 groot natuur park, welke voor in elk seizoen een groot aantal verschillende sport- en vrijetijds activiteiten biedt. Het zonneverwarmde zwembad, een mini golf cursus voor kinderen en een uniek avontuur speelterrein met 50m lange fantastische glijbanen, biedt geweldig veel plezier voor alle leeftijden.

Als u niet verrast bent door de verbintenis met de Koninklijke geschiedenis, wat denkt u er dan van dat Herzberg een officiele "Esperanto" stad is? Er zijn bewijzen gevonden dat sinds begin 1910 de locale Esperanto pioniers probeerden deze taal in te voeren. Sinds halverwege de 'sixties' waren er actieve Esperanto sprekers in Herzberg. In die tijd startte Joachim Giessner met het lesgeven van de neutrale taal in het Herzberg trein station. Tegenwoordig is het centrum daar nog steeds gevestigd, tegenover het trein station in het interculturele centrum Herzberg, Grubenhagenstr. 6. U vindt daar een museum en een bibliotheek met boeken, gespecialiseerde taalboeken en literatuur. Het archief bezit over meer dan 500 kranten opnamen, videos en oude films.


Herzberg am Harz Top Attractions

Herzberg Castle

(8)
Top rated

Unicorn Cave

(8)

Castle Ruins Scharzfels

(8)

View all atractions


Herzberg am Harz Top Hotels

Landhaus Schulze

Englischer Hof

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg