info@thisisharz

Harzen smalsporede jernbane

Harzen smalsporede jernbane


(photos copyright HSB)

Mere end en million passagerer om året, og ikke kun jernbaneentusiaster, nyder denne dampjernbane. Enhver, der kan lide at rejse med tog, smuk natur og historie vil elske Harzen smalsporede jernbaner. Det tager dig gennem den smukke maleriske natur i Harzen: det er bakker og bjerge, skove og enge. En tur på et damptog er en dejlig oplevelse.

Dette 132 km lange integrerede jernbanenet er det største i Europa og bliver betjent af 25 damptog og 10 diesellokomotiver, der skal klare stigninger på 40% og kurver så smalle som 60 meter i radius. De fleste lokomotiver går tilbage til 1950. De forbinder de vigtigste byer i Wernigerode, Nordhausen og Quedlinburg samt flere mindre byer i området. Det første tog kørte fra Wernigerode til Schierke den 20. juni 1898. Som industrier kollapsede, var en stor del af godstrafikken tabt. Der er nu kun få passagerer på de 2 store linjer. Hovedattraktionen er nu det nostalgiske damptog. Togene kører i spidsbelastningsperioder hele året rundt op til bjergtoppen, selv om vinteren i sne.

Der er tre tjenester:
Trans-Harzen Jernbane Linien: Krydser Harzen fra nord til syd. På 60 km spor kommer passagererne på en kalejdoskopisk rejse gennem naturen.

Selke Dal Jernbane Linien: Er det mest romantiske på hele det smalsporede net og har længe været en offentlig hemmelighed blandt naturelskere.

Brocken Jernbane Linie: I juli 1992 blev jernbaneforbindelsen til den legendariske Brocken genoptaget. At komme derop er hårdt arbejde for de 700 HP dampdrevne lokomotiver.

(Tip: det er værd at købe HarzCard hvis du planlægger at tage på Brocken-turen kombineret med andre aktiviteter)

For more details: www.hsb-wr.de


Popular Towns in theHarz

Wernigerode

Wernigerode

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg