info@thisisharz

Goslar

UNESCO Imperial City of Harz

Goslar


Goslar Market Square Goslar Old Town

Deze geweldige Kaiserstadt (keizerlijke stad) gesticht in 922 door Henry I, gelegen aan de noordelijke rand van de Harz heeft een geschiedenis van meer dan duizend jaar. Het romantische paleis, de prachtige oude houten vakwerkhuizen, kerken en musea geven deze stad een groot historische gevoel. In 1992 werd de oude stad, evenals de mijn Rammelsberg opgenomen op de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List.

De markt is het centrum van deze middeleeuwse stad en is een goede uitvalsbasis om uw ontdekkingsreis te beginnen. Het Hotel Kaiserworth, aan de markt is gebouwd in 1494 voor het textielgilde. Het indrukwekkende laatgotische Rathaus (gemeentehuis), dat onlangs is gerestaureerd, is voorzien van unieke wandschilderingen die u terugvoeren naar de 16e eeuw toen deze prachtige zaal werd gebruikt door de gemeenteraad. Het licht wat door de gebrandschilderde ramen naar buiten schijnt, zet het plein s?nachts in een sprookjesachtige gloed.

Het Museum voor muziekinstrumenten en poppen bevatten een zeer indrukwekkende priv-verzameling van curiosa. Een bezoek aan het Museum voor Moderne Kunst, welke is gevestigd in een 16e eeuws vakwerkhuis, geeft een goede weergave van de moderne kunst met afwisselende tentoonstellingen. Als kunst niets voor u is bezoek dan het kerkermuseum met haar collectie middeleeuwse martelinstrumenten en hulpmiddelen (veel opstellingen kunnen worden uitgeprobeerd) en u heeft zeker een interessante middag. Welkulturerbe Rammelsberg een UNESCO wereld erfgoed ligt 11 kilometer buiten de stad. Deze 1000 jaar oude mijn bestaat nu eigenlijk uit vier musea. Goslar dankt haar rijkdom en welvaart aan deze mijn die gesloten werd in 1988. De aanblik van de drie enorme ondergrondse houten waterraderen, die zowel de energie als de drainage bezorgen, is de moeite waard.


Goslar Top Attractions

Top rated

World Heritage Rammelsberg

(10)
Top rated

Imperial Palace

(8)

Hall of Hommage

(8)

View all atractions


Goslar Top Hotels

Top rated

Novum Hotel Kaiserworth

Top rated

Hotel Der Achtermann

Top rated

Hotel Niedersächsischer Hof

View all hotels

Hahenklee


Hahnenklee Landscape Hahnenklee Cable Car

Hahnenklee ligt in het district Goslar en wordt vaak aangeduid als Hahnenklee Goslar. Wanneer Goslar de plaats is waar kunst, cultuur en geschiedenis kan worden gevonden, dan is Hahnenklee de naburige speeltuin voor ontspanning en sport. Dit idyllische kuuroord trekt meer dan 100.000 bezoekers per jaar om de prachtige natuur te beleven. Het is een droom voor wandelaars met paden voor alle niveaus, van 5 tot 25 kilometer, met inbegrip van paden voor rolstoelgebruikers. Sommige van deze routes beginnen vanaf de top van de Bocksberg (726m).

Een van de bezienswaardigheden waar u niet omheen kunt is de staafkerk Gustav-Adolf-Stabkirche. Deze werd gebouwd in 1907/08 en naar voorbeeld van de Noorse staafkerken. Deze staafkerk is volledig opgebouwd uit hout van de Harz. Het is een prachtig gebouw te om te zien, zowel van binnen als van buiten. Er vinden veel muziek optredens plaats. Controleer bij de plaatselijke VVV (Kurverwaltung) voor up-to-date informatie. Ook de Duitse componist Paul Lincke, de schepper van de Berlijnse operette "Berlijn lucht" de hymne van Berlijn, bracht de laatste maanden van zijn leven hier door en ligt begraven op de begraafplaats van de stad.

Het onlangs geopende mountainbike park in Hahnenklee is een must voor mountainbikers. Dit mountainbike park is onderdeel van "Volksbank Arena Harz", dit omvat een meer dan 1.800 kilometer lang netwerk van mountainbikepaden. Deze georganiseerde, goed gestructureerde mountainbikeroutes zullen u uitstekend bevallen. U kunt de Bocksberg kabelbaan naar de top nemen en dalen met de fiets op een van de 7 paden , van beginners tot gevorderden. Als u iets anders wilt proberen ga dan naar beneden op een van de monster steps. Fietsen en steps kunnen ter plaatse gehuurd worden. Er is een uitstekende winkel genaamd Boards en Bikes en deze ligt direct naast de kabelbaan. Als een berg afrazen niets voor u is biedt Hahnenklee een groot aantal wandelpaden. De laatste is geopend in 2007 en heet de Liebesbankweg. Een mooie 7 km lange rondwandeling met 25 individueel ontworpen zitbanken biedt een verbluffende uitzicht over een prachtig landschap. Het vertelt het verhaal van het huwelijk en de liefde. Het pad slingert langs brede paden, natuurlijke weiden en heldere meren en is geschikt voor alle niveaus. Hahnenklee heeft volledige wintersportmogelijkheden met vijf pistes in verschillende moeilijkheidsgraden. Eén is voorzien van een sneeuwkanon, dus skiën is gegarandeerd. Sleetjesrijders zullen veel plezier hebben van de 1.500 meter lange rodelbaan.


Hahenklee Top Attractions

Top rated

Summer Toboggan

(10)

Cable Car

(8)

BikePark

(8)

View all atractions


Hahenklee Top Hotels

Top rated

Hotel Njord

Top rated

Hahenkleer Hof

Top rated

Niedersachsen Hotel

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg