• English German Dutch Danish Chinese

  • Duderstadt
  • Duderstadt
  • Duderstadt

Duderstadt


Duderstadt is gelegen in het weelderige Eichsfeld aan de rand van het Harz gebergte. Het is ongeveer 35 kilometer van Bad Lauterberg. Het is n van de mooiste steden van Duitsland met half houten huizen. Het stadsbeeld is werkelijk uniek en de middeleeuwse straatjes lopen nog precies zo als 700 jaar geleden. De licht gebogen huizen volgen de ovale lijnen van de stadsmuren Het is een waar genoegen om hier een wandeling te maken.

De Marktstraat, is een voetgangersgebied met veel historische gebouwen. Het strekt zich uit van de Sint Cyiakus kerk (katholiek), gebouwd tussen 1250 - 1490, tot aan de Sint Servatiuskerk kerk (protestants). Deze werd gebouwd tussen 1370 tot 1520. De torens van deze kerken geven de stad zijn onmiskenbare skyline. Tussen deze twee dominante kerken staat het stadhuis. Een van de oudste en mooiste van Duitsland. De bouw van het stadhuis begon in 1302 en werd volledig gerestaureerd in de jaren 1980. Een bezoek is de moeite waard. In de kelders zijn de voormalige martelkamers, een indrukwekkende wijnkelder en boven een grote raadszaal .

De in 1343 voltooide westelijke toren is een van de acht torens die onderdeel uitmaakten van de stadsmuren. In 1424 werd hij verwoest door een brand en de daarop volgende 12 jaar herbouwd. De westelijke toren heeft een heel apart gedraaid dak. Ondanks dat het niet de enige toren in Duitsland met een gedraaide dak is , is de uitvoering ervan bijzonder geslaagd. Er zijn een aantal volksverhalen die de draaiing verklaren. En verhaal beweert dat de duivel de mannen van Duderstadt aanzette tot drinken, de vrouwen verdreven hem uit de stad, maar op zijn aftocht verdraaide hij de toren toen hij over de muur ontsnapte.

Duderstadt heeft de stadsmuur gerestaureerd en het middeleeuwse centrum omringt met een groene gordel van parken waar u kunt ontspannen onder een baldakijn van de kastanjebomen.Terug in de stad kunt u volop genieten van winkelen en heerlijk eten in de vele restaurants in de ruime voetgangerszone. Er worden jaarlijks veel festivals georganiseerd waarbij de lokale bevolking gekleed gaat in traditionele kleding, zo blijven de eeuwenoude tradities en gewoonten bewaard. In de omgeving van Duderstadt zijn vele kleine steden en dorpen die de moeite waard zijn om te ontdekken. De meeste hebben kleine pensions en hotels en bieden een goede mogelijkheid om Duitslands landelijke manier van leven te ondergaan.

Places of Interest