• English German Dutch Danish Chinese
this is harz

  • Duderstadt
  • Duderstadt
  • Duderstadt

Duderstadt


Duderstadt er beliggende i den frodige Eichsfeld i udkanten af Harzen-bjergene. Det er omkring 35 kilometer fra Bad Lauterberg. Det er en af Tysklands smukkeste byer, hvori halvdelen af husene er af bindingsværk. Med sit unikke bybillede og middelalderlige baner, der følger den samme rute, som er fastsat for over 700 år siden, og med byhuse, der er let buede for at følge den ovale af byens mure, er det en fornøjelse at slentre igennem denne by.

Market Street, som hovedsagelig er gågade, indeholder mange historiske bygninger. Den strækker sig fra St. Cyiakus katolske kirke, bygget 1250 - 1490, ned til St. Servatius protestantiske kirke bygget fra 1370 til 1520. Byens kirketårne kan stiger op over byen og giver det sin umiskendelige silhouet. Mellem disse to dominerende kirker står Rådhuset. Et af de ældste og smukkeste i tysk konstruktion af rådhuset blev påbegyndt i 1302, og det var helt restaureret i 1980'erne. Et besøg inde vil vise dig de tidligere torturkamre, den store byrådssal og en imponerende vinkælder.

Vesttårnet, som blev bygget i 1343, er en af mindst otte tårnporte, der plejede at være omkring bymurene. Det brændte ned i 1424 og blev ombygget i løbet af 12 år. Vesttårnet har et meget karakteristisk snoet tag. Selv om det ikke er det eneste tårn i Tyskland med et snoet tag, var dets udførelse særlig vellykket. Der er en række folkeeventyr til at forklare snoningen. En fortælling hævder, at når djævelen kørte mændene i Duderstadt ud for at drikke, drev kvinderne ham væk, men ikke før han greb tårnet og snoede det, mens han flygtede over muren.

Duderstadts bevarede ringmur omkranser den middelalderlige bykerne med et grønt bælte af parker, hvor du kan slappe af under en baldakin af kastanjetræer. Tilbage i byen kan du nyde shopping i en rummelig gågade og god mad i mange restauranter. Byen har mange festivaler i løbet af året, hvor lokale folk klæder sig i traditionelle klæder og dermed bevarer ældgamle traditioner og skikke. Udenfor Duderstadt er der mange små byer og landsbyer, der er værd at opdage. De fleste har små pensionater og hoteller og tilbyder en god måde, hvorpå du kan mærke Tysklands landlige livsstil.

Places of Interest