info@thisisharz

Clausthal Zellerfeld

mining and nature combined

Clausthal Zellerfeld


Upper Harz Water Regale, Clausthal-Zellerfeld Upper Harz Mining Museum, Clausthal-Zellerfeld

Clausthal-Zellerfeld er beliggende i Oberharz. Det er den største by i Oberharz, og med en højde på 535-600 m. er den perfekt til vinteraktiviteter samt gåture og mountainbiking. Clausthal-Zellerfeld består af to byer: Clausthal og Zellerfeld. De blev fusioneret i 1924. Clausthal har et kendt Universitet med sin storslåede bygning "Aula Academica".

Universitetet blev åbnet tilbage i 1775 og bruges til at være en skole for børn og et center for minedrift-lærlinge. I 1864 blev det fastslået som et Mine-akademi, hvor de studerende også kan studere fysik, kemi, matematik og teknik. I dag har universitetet omkring 3000 studerende. Det har også den største samling af mineraler i Europa og er værd at se. Zellerfeld har altid været et populært feriemål for vandrere og vinter aktiviteter. Der er nogle gode vandreture gennem en fantastisk natur.

Begge dele af byen har nogle fantastiske og historiske bygninger. I Clausthal er markedskirken "Til Helligånden". Den oprindelige kirke blev ødelagt ved den store brand i 1634. Det blev besluttet at erstatte den med en trækirke, som blev afsluttet i 1642. Det er nu den største trækirke i Tyskland og kan rumme op til 2200 personer. Indenfor er der et massivt orgel og et stor alter. I det sydvestlige hjørne kan du finde en alabast udskæring af historien om Kristus. I Zellerfeld kan du finde mange håndværkerhuse, som er blevet genopbygget efter den ødelæggende brand i 1672. Et af håndværkene var at producere sølv og guld mønter. I 1978 blev den omdannet til et glaspuster-værksted. I dag kan du se de gamle traditionelle håndværk opdage, hvordan glasset er blæst og formet.

Dietzelhaus er en anden historisk bygning, som går tilbage til 1673. Dette storslåede palæ ligger i centrum af Zellerfeld. I dag kan du finde Turistinformation derinde. Byen er også kendt for opfindelsen af kabelet. Julius Albert opfandt, sammen med sin bjerg-låsesmed Mummenthey, efter mange eksperimenter de første jerntovværke. Dette jerntovværk kunne bære seks gange mere end hamprebet og kunne bære fire gange mere end kæden.


Clausthal Zellerfeld Top Attractions

Top rated

Upper Harz Mining Museum

(10)

Market Church

(8)

Glashütte

(8)

View all atractions


Clausthal Zellerfeld Top Hotels

Top rated

Goldene Krone Hotel

Apartment Sophie

Zum Harzer Hotel

Top rated

Haus Bruns

Hoher Weg Apartment

Holiday Home XII

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg