info@thisisharz

Braunlage

Braunlage


Mount Wurmberg, Braunlage Walpurgis Night, Braunlage

Braunlage is het hart van de Harz. Het ligt midden in het Natuurreservaat en naast het Harz Nationaal Park op een hoogte van 550 meter. Daar door een vrij sneeuw zekere wintersportplaats. Of het nu in de zomer of de winter is, Braunlage heeft alle facetten voor een actieve vakantie voor alle leeftijden. De binnenstad is altijd levendig, ook zondag zijn er vele winkeltjes geopend. Braunlage is vernieuwend en altijd op zoek naar iets nieuws, zoals het georganiseerde naakt roddelen op de piste.

Braunlage is een goed uitgangspunt voor wandelingen en mountainbiken. Bijvoorbeeld de "Harzer Hexen Stieg", een wandelpad van 97 km lang rechtdoor de Harz. Fietsers kunnen zich ook uitleven op een van de 6 routes in verschillende gradaties die ook starten vanuit Braunlage. Mogelijkheid tot huren van fietsen is natuurlijk aanwezig.

Het stadje bied alle mogelijkheden voor ontspanning op het gebied van winkeltjes kijken, terrasje pikken en heerlijk genieten van het traditioneel Duitse eten in een van de vele gezellige restaurantjes. Een wandeling door het kuurpark en rondom de prachtige vijver is zeker aan te bevelen. Wip ook even binnen in het Kuhrgastcentrum om te kijken of er eventueel een diashow, concert of markt georganiseerd is. U kunt natuurlijk altijd even vragen of er in de dagen van u vakantie iets gaande is. Eind april wordt er in het Kuurpark altijd Walpurgis gevierd, een Heksen festival waar het griezelen is tussen al die heksen en duivels. Hohegeiss hoort ook bij Braunlage en daar is het genieten in de Kneipp-baden.

In de winter is Braunlage dus the place to be. De Wurmberg met zijn 971 meter is een van de oudste wintersportplaatsen in Duitsland en bied niets anders dan heel veel sneeuwplezier. Er zijn 5 afdalingen van verschillende niveaus, van de moeilijke Hexenrit tot lichte Kaffeehorst, en een speciale snowboardpiste. In stad zelf zijn 2 lichte afdalingen die uitstekend geschikt zijn voor beginners . Op de markante skischans op de top van Wurmberg worden jaarlijks kampioenschappen gehouden, ( in 2009 de eerste kampioenschappen voor vrouwen) Er zijn honderden kilometers gemarkeerde langlauf loipen. De Rathauswiese in het centrum van de stad is 's avonds verlicht voor Skiplezier tot in de late uurtjes, natuurlijk hoort hier ook een gezellige Apres-ski bij.


Braunlage Top Attractions

Top rated

Monster Roller Braunlage

(10)
Top rated

Bikepark Braunlage

(8)

Wurmberg Cable Car

(10)

View all atractions


Braunlage Top Hotels

Top rated

relexa Hotel Harz Wald

Top rated

Sonnenhotel Hohenzollern

Pension Haus am Wald

Top rated

Landhaus Dobrick Suites

Hotel Hasselhof Superior

Hotel Carlsruh

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg