• English German Dutch Danish Chinese
this is harz

  • Blankenburg - Harz
  • Blankenburg - Harz
  • Blankenburg - Harz
  • Blankenburg - Harz

Blankenburg


Blankenburg nord for Harzen bjerge, og kun et par kilometer væk fra den større by Wernigerode, er en dejlig by. Dens historiske gamle rådhus og romantisk snoede små gader, og det gamle rådhus rangerer Blankenburg som en af Tysklands fine eksempler på barokaldereren.

Knejsende over byen er Blankenburgs slot og haver, slottet er under løbende renovering, og en forening blev oprettet i 2005 for at bevare det. Lige under er det såkaldte lille slot, som blev bygget som et sommerhus af prinsen omkring år 1718. Haverne her er i barokstil og er en del af de historiske parker i Sachsen-Anhalt.

I byen er det værd at besøge St. Bartholomew's kirke med dens værdifulde møbler, og et besøg på museet, som er placeret i et bindingsværkshus fra 1684. Det historiske rådhus kan dateres tilbage til det 16. århundrede, og viser nogle gode eksempler på den senere gotiske periode. Eller du kan bare gå ned ad Lange Strasse med sine rigt dekorerede huse i den gamle del af byen, eller gå langs arkaderne som er blevet klassificeret som historiske monumenter og blev rekonstrueret i 1994. Se det ældste hus i byen som er fra 1430, på Bauersche Strasse nr. 16.

Uden for byen har det tidligere cistercienserkloster, Kloster Micaelstein, et fint museum for musikinstrumenter. I nærheden er der en klippe kaldet Teufelsmauer (djævlens mur), hvor du kan se ind i de dybe kløfter i Harzen bjergene.

Places of Interest