info@thisisharz

Bad Sachsa

the sunny side of the Harz

Bad Sachsa


Bad Sachsa Bad Sachsa

Het romantische stadje Bad Sachsa ligt aan de voet van de berg Ravensberg (659), in de gemeente Osterode. Het ligt 15 km ten zuiden van Braunlage en 25 km van Osterode am Harz. Vanwege het milde klimaat is Bad Sachsa bekend als een ideaal kuuroord. De stad is omringd door landerijen, bossen en ongerepte natuur. In de stad staan vele huizen en villa's van vakwerk maar ook andere opvallende bouwstijlen.

Historisch gezien kreeg Bad Sachsa in 1905 zijn stadsrechten en werd een rijke stad gedurende de jaren dat de mijnbouw een belangrijke industrie was in de Harz. Veel grootgrondbezitters lieten prachtige villa's bouwen. Tijdens de oorlog werden de kinderen van Von Stauffenberg naar Bad Sachsa gebracht nadat de moord op Hitler mislukt was.

Bad Sachsa is niet alleen een geschikt begin punt om te gaan wandelen , het biedt ook tennisvelden, minigolf, een roeivijver en het Salztalparadies een overdekt zwemparadijs met golfslagbad , waterglijbanen, sauna's , tuksbad, indoor tennis, bowlingbaan en een ijsbaan ( Oktober- April).Er zijn een paar kleine maar leuke musea , een gevarieerd programma aan concerten en theaterstukken en tentoonstellingen en modeshows.

In de winter is het leuk skien op de Ravensberg, er zijn 3 skiliften en Langlaufpaden zijn er te kust en te keur. Er zijn skiklassen in alle niveaus .Het is een heerlijke plaats voor families met kinderen die voor het eerst gaan skien. De beginners afdaling is zeer veilig om te oefenen en zodra het wat zekerder voelt op de latten is er keuze genoeg om een andere route te proberen. Alle benodigdheden zijn te huur, van ski's tot skibril en in het kuurpark kun je zelfs sleetjes huren. Voor een hele dag slee vermaak bent u voor kinderen rond de 10,= kwijt. Natuurlijk is er ook te snowboarden en wordt er regelmatig Nightskien georganiseerd. In de zomer kunt u genieten in de zon en afkoelen in een van de natuur zwembaden. Een kaartje kost rond de 5euro,=. Zorge , ongeveer 20 minuten rijden van Bad Sachsa, heeft een prachtig natuurbad. Het bad is verwarmd en als je van waaghalzen houdt kun je van de 1 tot 3 meter hoge toren afspringen. Er is ook een babybad. De Prior Teich is ligt net buiten Bad Sachsa , ook op zo'n 20 minuten afstand, het bad ligt midden in de prachtige natuur, het water is helder en het is fantastisch om in dit plaatje te zwemmen. Overdag is er beveiliging en een kleine kiosk voor versnaperingen. Naast de Prior Teich ligt een ruine van een oud Sachsen kasteel. Het kasteel is rond 1070 gebouwd op de Sachsenstein voor de Duitse keizer Heinrich IV . Er is niet veel van over maar het is de moeite waard om het te bekijken.


Bad Sachsa Top Attractions

Top rated

Salztal Paradies

(10)
Top rated

Harz Falken Hof

(8)

Grenzland Museum

(8)

View all atractions


Bad Sachsa Top Hotels

Top rated

ROWI Spa & Wellness Resort

Top rated

Göbels Vital Hotel Bad Sachsa

Top rated

Landal Salztal Paradies

Hotel Garni Waldsegler

Wellness Hotel Helmboldt

Hotel Sonnenhof

View all hotels


Bad Sachsa Top Restaurants

Top rated

Harzer Schnitzelhaus

(10)
Top rated

Mama Mia

(8)

Saxa Restaurant

(8)

View all restaurants


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg