info@thisisharz

Bad Grund

where time lives

Bad Grund


Health Center, Bad Grund Hubichenstein, Bad Grund

Bad Grund is een van de oudste stadjes in de Harz, gelegen in een dal. Het word vaak gezien als een verborgen paradijs. Ondanks dat het een klein stadje is zijn er verrassende dingen te doen , zoals sneeuwballen gevecht elke zondag de hele zomermaanden juni tot en met augustus of een bezoek aan het arboretum . Ongeveer een kilometer van Bad Grund is de Hubichenstein en buitengewoon grote steen formatie van 50 meter hoog. In 1897 is er ter ere van Keizer Wilhelm I een adelaar met een spanwijdte van 3 meter bovenop geplaatst.

Wat zeker de moeite waard is is het klokken museum in Bad Grund. Het is een prive collectie van z'on 1600 klokken en daardoor een van de grootste collecties in Europa. Allerlei soorten klokken van staande klokken tot horloges waaronder zeldzame exemplaren. De eigenaar geeft u graag een rondleiding en beantwoord al uw vragen. In de gezellige koffiehoek staat de koffie en Kuchen voor u klaar.

Het arboretum is gegrond in 1971 en de eerste aanplanting stamt uit 1975. In 1987 was het aantal bomen en struiken gegroeid tot een aantal van 84,890 op een oppervlakte van 65 hectare. Vandaag de dag zijn er 600 verschillende bomen en struiken te vinden uit Azie, Europa, Noord Amerika en Siberie. De entree is gratis en de paden leiden u door het gehele park. Bad Grund heeft een bowlingbaan, minigolf en een tennis baan. Er is een sprookjesland en een Wellness centrum met zwembaden , grottherapie en modderbaden. De heldere meren in de omgeving doen uitnodigen tot zwemmen in de zomermaanden. In de winter kunt u schaatsen op dezelfde meren of skien op de vele cross county ski trails. Net buiten de stad is het Hohlen Erlebnis Centrum , een opwindende grot en museum. Zie de recensie hieronder.


Bad Grund Top Attractions

Top rated

Hohlen Erlebnis Zentrum

(10)
Top rated

Clock Museum

(10)

Knesebeck Mine

(8)

View all atractions


Bad Grund Top Hotels

Jägerstieg Hotel

Pension Rheingold Garni

Top rated

Ferienwohnungen am Markt

Top rated

Ferienwohnungen Hellman

Parkhotel Flora

Naturkost Hotel

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg