• English German Dutch Danish Chinese

  • Bad Lauterberg
  • Bad Lauterberg
  • Bad Lauterberg
  • Bad Lauterberg

Bad Lauterberg


De 800 jaar oude stad Bad Lauterberg ligt in een diep dal in de zuid Harz, de bergen om de stad heen zijn tussen de 450 en 700 meter hoog. Bad Lauterberg staat bekend als een favoriet kuuroord. Er staan er 3800 bedden voor u klaar in hotels, pensions en appartementen.

De oude stad heeft romantische straatjes en een gezellige autovrije winkelstraat zodat u van de ene boetiek naar de andere slenteren kunt en genieten op een terras van een koffie of een overheerlijke grote ijscoupe. Elke week is er markt op het plein bij de St. Andrews Kirche. Als u moe bent van het slenteren kunt u ontspannen in het Vitamar centrum met zijn vele zwembaden met golfslag , een donkere waterglijbaan en natuurlijk diverse sauna's en relaxruimten.

Net buiten de stad kunt je ook zwemmen in het prachtige Stuwmeer Oderstausee Om het meer heen ligt een camping waar u met de caravan, camper of tent kunt staan , dichter bij de natuur is niet mogelijk! Naast zwemmen kun je er ook zeilen , surfen en hengelen.

Het skigebied Luttertal is zeer geschikt voor beginnende skiers en langlaufers kunnen zich verheugen op 47 kilometer lange prachtige paden.

Places of Interest