• English German Dutch Danish Chinese
this is harzBad Grund


Bad Grund er en af de ældste byer i Harzen, beliggende i en dal. Det er ofte blevet set som en skjult paradis for folk i Harzen. Selv om det er en lille by, er der nogle overraskende oplevelser, så som sneboldkampe hver søndag i sommermånederne juni - august, eller et besøg på Arboretet (eksotisk skov). Omkring en kilometer fra Bad Grund er Hubichenstein en usædvanlig stendannelse 50 meter høj. I 1897 var det kronet med en ørn, der har et tre meter vingefang som et monument til Kaiser Wilhelm I.

Desuden har Bad Grund et museum for ure. Dette er en privat samling af mere end 1600 ure og kan varmt anbefales. Det er en af de største samlinger i Europa. Alle slags ure fra vægure til lommeure er udstillet, herunder mange sjældne eksempler. Ejeren er altid glad for at vise besøgende personligt rundt og forklare flere detaljer. Urmuseet har også en hyggelig café med kaffe og kager.

Arboretet (eksotisk skov) blev etableret i 1971 og blev beplantet i 1975. I 1987 var der i alt 84.890 træer og buske på 65 hektar. I dag indeholder den omkring 600 arter af træagtige planter fra Asien, Europa, Nordamerika og Sibirien. Parken er gratis og har en række vandrestier. Selve byen har en indendørs bowlingbane, minigolf, tennisbaner samt et helsecenter med swimmingpool, plus grotteterapi og mudderbade. De klare søer indbyder til svømning i sommermånederne. Om vinteren kan du løbe på skøjter på de samme søer eller stå på ski på de mange skiløb stier. Lige uden for byen er Hohlen Erlebnis Zentrum, som er en ny og spændende grotte og museum. Der henvises til gennemgangen nedenfor.

"Studiet af Genealogi er vokset hurtigt i de sidste par år. Med fremkomsten af internettet, samt hvor let det er at finde oplysninger og med shows som det fremragende BBC " hvem tror du, du er "-program, er en ny bølge af familiehistorikere dukket op. Men spørgsmålet er, hvor langt tilbage i din families historie du kan gå. Hvis du er heldig, kan du være i stand til at spore det tilbage 200-300 år, måske lidt længere, men her i Bad Grund er der en fantastisk historie, som går 3000 år tilbage.

II Hohlen Erlebnis Zentrum Iberger Cave er resterne af en bronzealderfamilie blev fundet. Oprindeligt mente man, at resterne kunne have været ofre for kannibalisme. På grund af de kalkaflejringer, der hjalp til at bevare resterne i hulerne, var det muligt at lave DNA-test, som viste, at de var relateret til hinanden, og at det var en familiegrav bestående af en mor, far og datter.

I 2007 bad videnskabsmand lokale frivillige om at komme frem og give genetiske prøver ved brug af vatpinde. 278 lokale beboere meldte sig, og to prøver blev fundet 100% positive og direkte relateret til deres tidligere forfædre for næsten 3000 år siden. De to mænd, Manfred Huchthausen og Uwe Lange, der kun var tilfældigt bekendte før, var informeret om, at ikke kun var de relateret til hinanden, men de var efterkommere af en mand, der havde boet i området for over 120 generationer siden.
I dag er det Hohlen Erlebnis Zentrum, som huser et museum og en udstilling om historien af jorden og geologi Iberg Mountain præsenterer denne fascinerende historie i flere detaljer. En tur omkring Iberger drypstenshulerne Cave tager omkring 45 minutter. "

Places of Interest