• English German Dutch Danish ChineseBad Gandersheim


De badstad Bad Gandersheim is genesteld in de heuvels van de Harz dichtbij Osterode. Het is een klein charmerend stadje met een rijke historie. Bad Gandersheim's bekendheid als een badstad is officieel herkend in 1932. De mineraal bronnen zijn ontdekt in begin 1240. De stad dateert van 852 toen Ludolf, hertog van Saksen, in de buurt een klooster vestigde. Het klooster was bedoeld voor de dochters van de aristocratie om een hoge christelijke opleiding te volgen. Het was de eerste in haar soort in Duitsland en over enkele eeuwen waren de abdissen van het klooster altijd dichte verwanten van de Koninklijke families.

Een van de bekendste canoniseren was een dame die bekend stond als Roswitha. Ze leefde in de 10e eeuw en schreef een verslag van het leven in het klooster evenals acht legendes, zes drama's en twee epossen. Ze presenteerde haar werk persoonlijk aan Keizer Otto de Grootte. Er zijn voor zover bekend geen foto's van haar, dus moeten we de verschijning van deze moderne kunstenares raden. In de stad kun je het Roswhita raam bewonderen in de kerk en de fontein gebouwd in 1978 door de beeldhouder Siegfried Zimmermann. Ze staat bekend als de eerste vrouwelijke dichter van Duitsland.

De beste plek om de onderzoekingstocht naar deze stad te beginnen, is de Collegiate Church (Kathedraal), met haar massieve twintower gevel welke de skyline domineert. In de zomeravonden wordt dit gebruikt als achtergrond voor openlucht optredens. Aan de andere kant van de kerk bevindt zich het voormalige gemeentehuis, dat nu een museum is. Het museum is gratis en de voormalige controletoren geeft uitzicht over de regio en de kathedraal. Wanneer je naar de toren loopt, kun je de voormalige kerkbel zien. Deze bel wordt een keer per jaar gebruikt in november om de mensen uit te nodigen voor het herfstfestijn.

Een andere interessante plaats om te bezoeken is de voormalige abdij met zijn indrukwekkende rijk geschilderde boogplafond. De Bracken, een van de oudste houtbewerkte huizen in het lagere Saxony uit 1473 met zijn houten kerven, is een van de vele houtbewerkte huizen die u zult tegenkomen. Net buiten de stad is de Monastery Brunshausen, de geboorteplaats van Bad Gandersheim met een prachtig museum. De 14 omringde dorpen rond Bad Gandersheim zijn een perfect dagje uit. Alle bezoekers zijn welkom om naar de plaatselijke fetes, beurzen, antiekshows, paardenshows en dorpsdansen te komen.

Places of Interest