• English German Dutch Danish Chinese
this is harzBad Gandersheim


Bad Gandersheim kurbyen Bad Gandersheim er beliggende ved foden af Harzen tæt på Osterode. Det er en lille og charmerende by med en rig historie. Bad Gandersheims status som en spa-by blev tildelt officielt i 1932. De mineralske kilder blev opdaget så tidligt som 1240. Byen daterer sig tilbage til 852, da Ludolf, hertug af Sachsen, etablerede et kloster i nærheden. Klosteret var beregnet til at døtre af adelen kunne få en kristen uddannelse. Det var den første af sin art i Tyskland, og i flere århundreder var abbedisserne i klosteret altid nære pårørende til de kongelige familier.

En af de kendte helgener var en dame kendt som Roswitha. Hun levede i det 10. århundrede og skrev om livet i klosteret samt 8 legender, 6 dramaer og 2 eventyrfortællinger. Hun præsenterede sit arbejde personligt til kejser Otto den Store. Der er ingen kendte billeder af hende, så det vides ikke, hvordan hun så ud. Det er kun gætterier. I byen kan du se Roswithas vindue i kirken, såvel som Roswithas springvand, som blev bygget i 1978 af billedhuggeren Siegfried Zimmermann. Roswitha blev kendt som Tysklands første kvindelige digter.

Det bedste sted at begynde at udforske denne by er ved Kollegialkirken (katedral) med sin massive tvillingtårn-facade, som dominerer himmelhorisonten. Denne bruges i sommeraftener som baggrund for udendørs forestillinger. Lige overfor kirken er det tidligere rådhus, som nu er et museum. Museet er gratis, og det tidligere vagttårn giver et overblik på tværs af regionen og katedralen. Når du gå op i tårnet, vil du se de tidligere kirkeklokker. Disse bruges bare en gang om året i november for at kalde folk til efterårsmessen.

Andre interessante steder at se er det tidligere kloster med sit imponerende, rigt malede hvælvede loft. Bracken, som er et af de ældste bindingsværkshuse, ligger i Niedersachsen og stammer fra 1473. Lige uden for byen ligger klostret Brunshausen, fødestedet for Bad Gandersheim, som har et fremragende museum.
Der er 14 landsbyer omkring Bad Gandersheim. Besøgende er velkomne til de lokale fester, messer, antikke viser, hesteshows og landsbydanse.

Places of Interest