info@thisisharz

Altenau

the spice town of Harz

Altenau


Altenau landscape Altenau_crystal_therme

Altenau ligt in het midden van de Harz, dit gedeelte heet de Oberharz. De Brocken ligt ongeveer 12 km ten oosten van Altenau. Op een hoogte van 460 meter ligt het stadje omgeven door de prachtige bergen van de Harz. Altenau is het jongste van de 7 Oberharz stadjes en kreeg in 1617 zijn stadsrechten. Vandaag de dag is Altenau een toeristenoord met een therapeutisch klimaat. Het hele jaar door trekt het toeristen aan die komen genieten van de gezonde lucht en vele wellness mogelijkheden.

Het pas geopende Crystal-Therme Heisser Brocken is een fantastische toevoeging aan de bestaande wellness aanbiedingen in Altenau en zo een aanwinst voor de hele regio. Het is ideaal om even te ontsnappen aan het dagelijkse sleur , genieten van de verwennerijen zoals sauna's met verschillende soorten opgieting/Aufguss, bubbelbaden, thermen en massages. Omgeven door een schilderachtig landschap in dit gezonde klimaat en de thermen is een reiniging van lichaam en geest. Het is een unieke ervaring die u niet wilt missen.

Het Kraeuter Park is geopend in 2004 en is nu al het grootste kruidenpark in Duitsland. Het is een genot voor je zintuigen om alle kruiden en specerijen te ruiken en aan te raken. Het grote aanbod van kruiden, specerijen en fruit zal voor u een verassing zijn. Had u ooit geweten dat er zoveel soorten mint zijn, vooral de ananas en lavendel mint zijn zo intensief. Als u van koken houdt zult u een andere kijk krijgen op verschillende combinaties en is het zeker een inspiratie om eens wat nieuws te proberen. U kunt meekijken hoe ze de kruiden mengen. En als u thuis wilt verder wilt genieten, kunt u zaden kopen of zelfs kruiden en specerijen via het internet bestellen.

In Altenau heeft u ruime keuze tussen verschillende wintersport faciliteiten zoals cross-country skien, skien en snowboarden. In de zomer kunt u genieten van tennissen of zwemmen in het bos zwembad. Ook zijn er wandelingen met een gids, gelegen in het Nationale Park kunt u het 8 km lange Goethe pad volgen naar de top van de hoogste berg in de Harz, de Brocken.


Altenau Top Attractions

Top rated

Kristall Therme

(10)
Top rated

Kräuterpark

(8)

Okerteich Waldschwimmen

(6)

View all atractions


Altenau Top Hotels

Alte Aue Hotel

Hotel Zur Schmiede

Hotel Zum Forsthaus

Parkhaus Hotel

Harzhaus am Brunnen

Pension Haus Petra

View all hotels


Other Popular Towns

Blankenburg

Blankenburg

Goslar

Goslar

Thale

Thale

Quedlinburg

Quedlinburg