• English German Dutch Danish Chinese
this is harz

  • Altenau
  • Altenau
  • Altenau

Altenau


Altenau ligger midt i Harzen, et område kendt som Oberharz. Altenau er den yngste af de syv øverste Harzen bjergbyer og modtog byrettigheder i 1617. I en højde af 460m. over havets overflade er det beliggende i de smukke Harzen bjerge. Brocken er ca. 12km øst for Altenau. I dag er Altenau et feriested med et terapeutisk klima. Det tiltrækker året rundt turister, der benytter sig af den sunde luftkvalitet og de mange wellness-aktiviteter. Altenau er et af udgangspunkterne for vandreture på Harzen Hexenstieg.

De nyåbnede Crystal-Therme "Heisser Brocken" er en fantastisk tilføjelse til de mange wellness-tilbud i Altenau og er et unikt aktiv for regionen. Det er den perfekte flugt fra hverdagen, og du kan nyde sauna, varme kurbade og massagebehandlinger. Set i et malerisk landskab med sit sunde klima, ren luft og kurbade, kan du rense din krop og sjæl. Vær opmærksom på at du kan nyde faciliteterne med eller uden badetøj. Det vil være en ny og behagelig oplevelse, som du ikke skal gå glip af.

Kraeuter Parken åbnede i 2004 og er allerede den største urtepark i Tyskland. Det er en fryd for dine sanser, og du kan lugte og røre urterne og krydderierne. Den store kombination af urter, krydderier og frugter, de har at tilbyde, vil få dig til at smile. Du kan ikke tro, hvor mange forskellige typer af mynte der kan udvikles, ananas og lavendel mynte er bare så intens. Det vil åbne dine øjne for forskellige kombinationer, og hvis du kan lide madlavning, er det helt sikkert en inspiration til at prøve noget nyt. Du kan også se, hvordan specielle blandinger er lavet. Og hvis du ønsker at tage dem med hjem, kan du købe nogle frø eller endda bestille urter og krydderier via internettet. Nyd smagen af urter og planter i verden.

Under et besøg i Altenau er en anden måde at nyde urter og planter på at besøge Altenauer private brewery, som er det eneste tilbageværende bryggeri i Upper Harz. Rundvisninger og smagsprøver kan arrangeres. Oplysninger kan findes på Altenau Brewery.

Places of Interest